onsdag 9. mars 2011

Hva er Stjernetrær?

Velkommen til mitt aller første blogginnlegg. Grunnen til at jeg kaller bloggen min for Stjernetrær er at jeg ikke helt vet hva et Stjernetre er. På den måten kan jeg selv til enhver tid bestemme hva ordet kan romme. Inspirasjonen til dette vil jeg takke min venninne Eva for:

Da jeg var 18 år, og flyttet på hybel, trodde jeg at det var bare å legge poteter i en kjele, sette kjelen på platen, gi det hele et oppkok, og så spise potetene umiddelbart. Jeg tok feil. Eva var matredaktør i et ukeblad, og hun visste råd.

Gerd, sa hun, når du ikke kan lage mat, så må du ikke finne på å lage noe som folk vet hva er. Lag ALDRI skinkestek, alle vet hvordan skinkestek skal være, og går det dårlig, så legger de merke til det. Det du må gjøre er å lage ting ingen har laget før, og kalle dem Gerds gryte, Gerds suppe, Gerds omelett osv. På den måten oppdager ingen at maten din er mislykket. Så ga hun meg en bok som heter : Mat for menn uten kvinner, og kvinner uten erfaring. Med basis i denne lille boka serverer jeg fortsatt Gerds ditten og Gerds datten til alle måltider, både til hverdag og fest. Og ingen synes å legge merke til at jeg ikke kan lage mat.

Denne bloggen skal ikke handle om mat.

Den skal handle om gnistrende øyeblikk - om Stjernetrær.  Øyeblikk da du står ved breen og drar fingrene over den blåhvite isen, eller du hører et musikkstykke og plutselig klarer du ikke å puste, eller du gjør noe som er helt på grense av hva du klarer og hva du tør.  Og den skal handle om ord, bittesmå magiske vesener som både kan vrenge hjertet ditt og bygge deg opp til å være en helt annen enn den du trodde du var.

I dag legger jeg inn siste stanza av diktet : Ved festen: av Nils Collett Vogt

Jeg synger, fordi jeg er træt og saar
og minds en hvit, forunderlig vaar,
Vi mennesker vi gaar hverandre forbi...
Et kort, et flyktig streifende blik...
Der var en, som kom, det var en, som gik,
       Ikke mer å si.
Vi mennesker vi gaar hverandre forbi,
men stundom saa stanser vi.
Jeg fører mit bæger op til min mund
i tak for et møtes stund.

9 kommentarer:

 1. Gratulerer med blogg, Gerd :-)

  SvarSlett
 2. Dette blir spennende. Stjernetre - jeg trodde det var en ny hagedille. Men det var jo enda større! Gratulerer. Gleder meg til litt lengre skrivelser enn de jeg leser på FB :-)

  SvarSlett
 3. Takk, Maria! Tror nok ikke vi kan utelukke at det blir hagediller her også!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med ny blogg!!!! Jeg kommer selvsagt til å følge deg medstor spenning! ;-)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med ny, flott blogg Gerd! Og takk for at du deler av din forunderlige, magiske verden. Jeg føler meg, i likhet med de andre på dansingen, beriket fordi du har kommet inn i livene våre. Jeg har så uendelig mye jeg kan lære av deg vet jeg så jeg kommer til å være innom her ofte å lese. Du er en fantastisk dame Gerd! Glem aldri det! klem

  SvarSlett
 6. Tusen takk for gode ord. Jeg setter stor pris på ordene - og dere!

  SvarSlett
 7. Ja, se der ja...er du jo oppe allerede. Så flott Gerd...skal nok følge deg!

  SvarSlett
 8. Dette høres spennende ut, jeg er også ny blogger, gøy!
  Hilsen Signe.

  SvarSlett